U Hulína tragicky zahynul řidič nákladního vozidla

24.09.2024 15:21

KROMĚŘÍŽSKO – Smrtelným zraněním podlehl dnes okolo půl deváté dopolední při dopravní nehodě mezi Hulínem a Otrokovicemi řidič nákladního automobilu.
„Tragická nehoda uzavřela na několik hodin komunikaci E/55 u Hulína. Řidič nákladního vozidla jedoucí od Hulína na Otrokovice vjel z dosud nezjištěných příčin nejprve na pravou krajnici vozovky, poté se vrátil na komunikaci a přejel vlevo na středová svodidla. Vlivem nárazu se kamion převrátil a skončil na pravém boku uprostřed komunikace. Řidič zraněním na místě podlehl,“ uvedl Radomír Šiška, policejní mluvčí.
„Při havárii došlo u kamionu převážejícího plechy a další kovový materiál k poškození nádrží, ze kterých unikala nafta. Přivolaní hasiči proto zahájili její odčerpávání. Podařilo se jim rychle přečerpat několik set litrů nafty, které se tak díky tomu nedostaly do půdy. Na místo nehody byl povolán i zástupce životního prostředí. K nehodě se dostavila asistenční služba, které hasiči pomáhali při převrácení kamionu zpět na kola,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Nehodu šetří dopravní policisté společně s kriminalisty.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje
Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje