Turistické informační centrum v Kroměříži nabízí nově parkovací karty

24.08.2021 07:08

KROMĚŘÍŽ - Dva druhy parkovacích karet – týdenní a měsíční – nabízí ve spolupráci s Kroměřížskými technickými službami nově Turistické informační centrum Kroměříž, které sídlí v Prusinovského ulici. „Snažíme se tak v centru města rozšiřovat služby pro obyvatele i návštěvníky Kroměříže,“ řekl starosta Jaroslav Němec.

 „Kartu vyřídí zájemci na počkání a pro její vystavení není potřeba registrační značka vozidla, karta je totiž přenosná,“ doplnila vedoucí Turistického informačního centra Veronika Ivanová.

Hlavní náplní činnosti kroměřížského „íčka“ je poskytování informací o Kroměříži a okolí turistům i místním. Lidé tu mimo jiné získají přehled o možnostech ubytování a stravování ve městě, o konání kulturních a společenských akcí, informace o turistických a cykloturistických trasách i praktické rady týkající se života ve městě. Zájemci zde zdarma dostanou turistické tiskoviny a mohou si v centru také koupit suvenýry, vstupenky na některé kulturní akce a jízdenky na autobusové i vlakové spoje některých společností.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž