Těžká technika bude odstraňovat naplaveniny na lávce přes Moravu

02.03.2021 17:42

OTROKOVICE – Objemné kmeny a další zaklíněný materiál na ledolamech lávky pro pěší přes řeku Moravu bude ve středu 3. března odstraňovat těžká technika.
„Na místě prací bude dohlížet a regulovat provoz hlídka Městské policie Otrokovice. V průběhu zásahu bude neprůjezdná místní komunikace na pravém břehu Moravy,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Při plánování akce jsme se dohodli se žlutavským starostou Stanislavem Kolářem, že pokud to situace dovolí, bude průchod po lávce i v průběhu prací možný. Bude-li to však z bezpečnostních důvodů nezbytné, lávku na potřebnou dobu uzavřeme. Rádi bychom požádali kolemjdoucí, aby ve středu pohyb kolem lávky a průchod přes ni pokud možno omezili,“ řekl Petr Zakopal, vedoucí krizového oddělení Městského úřadu Otrokovice.
Ledolamy mají za úkol ochránit pilíře lávky. Naplaveniny jsou zaklíněny tak, že je nelze odstranit běžnými prostředky a musí nastoupit těžká technika. Nánosy jsou překážkou v toku řeky a nepříznivě působí na konstrukci ledolamu. Z tohoto důvodu došlo k dohodě s Hasičským záchranným sborem správy železnic, který odstraňoval v roce 2019 nánosy pod železničním mostem v Napajedlích, a mají již za sebou potřebné zkušenosti. Spolupracovat budou se členy Jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Otrokovice a pracovníky společnosti Technické služby Otrokovice, která má správu objektu na starost.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice