Střet vozidla s chodkyní na přechodu zavinil řidič druhého auta

18.10.2024 11:48

ŠTÍPA – Zlínští dopravní policisté vyšetřují od středy 16. října dopravní nehodu, při níž byla ve Štípě v místní části Zlína sražena na přechodu pro chodce starší žena. Záchranáři ji po ošetření transportovali do nemocnice.
„Nešťastná situace nastala krátce před patnáctou hodinou, kdy teprve osmnáctiletý řidič vozidla Suzuki zastavil před přechodem pro chodce, aby dal přednost chodkyni, jež hodlala přecházet vozovku. Třiatřicetiletý řidič vozidla Peugeot jedoucí za ním zjevně situaci na silnici nesledoval, protože na zastavení nezareagoval a do stojícího vozidla zezadu narazil. Přitom bohužel stojící vozidlo narazilo do přecházející seniorky, která po nárazu spadla na vozovku.,“ popsala nešťastnou událost Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Záchranáři třiaosmdesátiletou ženu na místě ošetřili a odvezli do nemocnice. „Závažnost jejího zranění bude jasná až v následujících dnech. Dechové zkoušky byly u všech účastníků dopravní nehody negativní, škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na sto tisíc korun,“ dodala mluvčí. Veškeré okolnosti této dopravní nehody prověřují zlínští dopravní policisté.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa nehody: Policie Zlínského kraje