Střet vlaku s osobním autem skončil bez zranění

08.10.2024 14:35

ZLÍN - Velkým štěstím pro řidičku osobního automobilu skončila v pondělí 7. října její srážka s projíždějícím vlakem ve Zlíně na železničním přejezdu. Málokdy se stává, že střet vlaku s vozidlem neskončí fatálně. Řidička tentokrát ze střetu vyvázla bez zranění.
„Žena přejížděla vozidlem Škoda Octavia železniční přejezd na účelové komunikaci vedoucí ke cvičišti psů. Nedávala pozor, nepřesvědčila se, zda právě nejede vlak a nezastavila před přejezdem na příkaz dopravní značky. Vlak při jízdě narazil do přední části jejího vozidla, přičemž nedošlo k žádnému zranění. Dechové zkoušky u pětatřicetileté řidičky i u strojvedoucího byly negativní. Škoda na dopravních prostředcích je předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Ve vlaku směřujícímu z Vizovic do Zlína v době střetu cestovalo asi deset cestujících. Nikomu z nich se nic nestalo,“ sdělila fars Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Dalšími okolnostmi a trestně právní kvalifikací této dopravní nehody se zabývají zlínští dopravní policisté. Řidička totiž nezastavila na příkaz dopravní značky a příště už by nemusela mít takové štěstí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje