Starosta Uherského Hradiště přijal hosty Letní filmové školy

10.08.2021 17:04

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hosty z řad filmových tvůrců, kteří přicestovali na 47. ročník Letní filmové školy, přijal dnes v obřadní síni radnice starosta města Stanislav Blaha. Slavnostní akty přijetí hostů oblíbené filmové přehlídky již patří v Uherském Hradišti ke každoročním zvyklostem.
„Z původní přehlídky pro nadšence, Letní filmové školy, se léty stal dramaturgicky vysoce vyspělý, vyladěný a vyzrálý filmový festival, který se vždy může chlubit unikátním zaměřením a neopakovatelnou atmosférou,“ řekl starosta Stanislav Blaha.
V doprovodu vedení a organizačního týmu LFŠ na radnici zavítali herec a scénárista Zdeněk Svěrák, přední polský filmový střihač Jarosław Kamiński, slovinský režisér Olmo Omerzu a básník, spisovatel a hudebník Jáchym Topol.
Za léta svého působení v Uherském Hradišti se festival Letní filmová škola se již stal samozřejmou součástí letních kulturně-společenských akcí ve městě Uherské Hradiště. Jednu z největších filmových akcí na území České republiky každoročně navštíví několik tisíc diváků a ve světě filmového umění se festival těší velmi dobrému jménu.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště