Starosta poděkoval hasičům a strážníkům za jejich pomoc jižní Moravě

05.08.2021 08:39

VSETÍN – Starosta Vsetína Jiří Růžička poděkoval v úterý 3. srpna vsetínským dobrovolným hasičům a strážníkům městské policie za jejich práci a nasazení při odstraňování následků řádění ničivého tornáda na jižní Moravě. Do zpustošených obcí jely vypomáhat dvě jednotky vsetínských dobrovolných hasičů a několik strážníků městské policie, kteří si za tímto účelem vzali dovolenou.
„Nevídaná přírodní katastrofa ukázala, jak dokážete být solidární k těm, co pomoc potřebují a neváháte se zapojit i nad rámec svých povinností. Za vaši obětavost a nasazení vám děkuji,“ řekl starosta Jiří Růžička.
„Skupina vsetínských městských strážníků s lezeckým výcvikem se podílela v postižených oblastech na opravách střech, mimo jiné například na břeclavské základní škole.
Sbor dobrovolných hasičů Vsetín-město pomáhal s odklízením následků tornáda hned v několika obcích. Semetínští dobrovolní hasiči zase ve spolupráci s radnicí převezli do postižených míst pracovní oděvy, nářadí a jiný materiál ze sbírky, kterou organizovali vsetínští občané,“ přiblížila tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
Do podpory tornádem sužované oblasti se Vsetín zapojí také finančně. „O konkrétní výši podpory i způsob jejího rozdělení rozhodnou v září zastupitelé,“ uzavřel starosta Růžička.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín