Stabilitu silnice v Rajnochovicích zajistí opěrná zeď

12.08.2021 09:37

RAJNOCHOVICE - Za účelem zajištění stability silnice v Rajnochovicích na Kroměřížsku proti jejímu podemílání blízkým potokem Juhyně vybudují silničáři 119 metrů dlouhou pilotovou opěrnou stěnu. Vozidla o hmotnosti do 7,5 tuny budou stavbu objíždět po mostním provizoriu a místní komunikaci. Provoz bude veden v jednom jízdním pruhu a řízen světelnou signalizací.
„Na silnici v délce 206 metrů dojde k výměně asfaltových vrstev, sanaci okrajů vozovky a zajištění odvodnění. Bude upraveno i koryto vodního toku. Zhotovitelem stavby je firma IDS - Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, a. s. Smluvní cena za tuto zakázku činí18,598 milionu korun (vč. DPH). Stavba bude spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury. Předpokládá se, že stavební práce budou zahájeny 16. srpna a dokončeny do 30. listopadu tohoto roku,“ informoval PR specialista Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.
Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky silnice. Provoz vozidel do hmotnosti 7,5 tuny bude veden po mostním provizoriu a místní komunikaci kyvadlově za použití světelného signalizačního zařízení. Pro vozidla o hmotnosti přes 7,5 tuny bude stanovena objízdná trasa přes Valašské Meziříčí, Jablůnku, Hošťálkovou, Troják.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Ředitelství silnic Zlínského kraje