Spousta uzavírek ve Zlíně si žádá trpělivost a respekt řidičů

08.06.2021 07:40

ZLÍN - V posledních dnech vzrostl počet uzavírek přímo v centru města Zlín, proto policie apeluje na všechny řidiče, aby k sobě navzájem byli tolerantní a trpěliví a aby počítali se zdržením, které bude jejich cesty v následujících týdnech provázet.

„Uzavírky jsou momentálně hned na třech frekventovaných silnicích, a to v ulici Vodní, na náměstí T. G. Masaryka a také v ulici Březnická. Dochází proto ke komplikacím v dopravě a ke značnému zdržení řidičů,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté vyzývají všechny motoristy, aby bez výhrad respektovali světelnou signalizaci a nevjížděli do křižovatky, pokud za ní nemohou bezpečně pokračovat v jízdě. Také je nutné počítat s průjezdy vozidel integrovaného záchranného systému, proto je potřeba vytvářet záchranářské uličky v místech, kde vznikají kolony, tak jak je to běžné např. na dálnicích.

„Intenzita provozu se s uzavřením silnic zvýšila také na jednotlivých objízdných trasách, počítejte proto se zdržením a respektujte pokyny policistů. Informace o objížďkách naleznete na stránkách www.dopravniinfo.cz., zdůraznila policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Foto: Archiv SNZ