Snoubenci loni ve Valašských Kloboukách uzavřeli přes tři desítky sňatků

07.02.2021 07:05

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – V uplynulém roce si ve Valašských Kloboukách řeklo své „ano“ čtyřiatřicet dvojic.
„Meziročně tak počet svatebních obřadů klesl o devět. Osmnáct párů novomanželů vykročilo na společnou cestu životem od oltáře, šestnáct uzavřelo sňatek civilní. Nejvíce svateb se konalo v srpnu, kdy proběhlo dvanáct obřadů, a v červenci, kdy se jich uskutečnilo devět,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Na poklesu počtu uzavřených sňatků se jednoznačně odrazila epidemická situace, kvůli níž odložila svatbu na pozdější termín řada snoubenců, a to zejména v případě, že plánovali účast velké rodiny a přátel,“ sdělila zkušenostiEva Fialová, referentka oddělení matriky a evidence obyvatel.
„Do manželství snoubenci nejčastěji vstupovali v kostele Povýšení svatého Kříže, kde se konalo šestnáct svateb. Dva církevní obřady hostila kaple svatého Václava v Poteči. Na radnici zazněly svatební pochody jedenáctkrát v obřadní síni a čtyřikrát na zahradě. Jeden svatební obřad si dvojice přála uspořádat v Lipině,“ popsala matrikářka.

Všichni čerství novomanželé měli české občanství au čtrnácti svateb byl alespoň jeden z dvojice občanem města Valašské Klobouky, dvacet svateb zde uzavírali přespolní.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky