Snídaně v altánku přilákala desítky cyklistů

19.05.2021 07:33

OTROKOVICE - Koláče, chlebíčky, banány a další občerstvení měli v úterý 18. května v ranních hodinách připraveny zaregistrovaní účastníci kampaně Do práce na kole. „U stezky pro chodce a cyklisty podél Dřevnice v Otrokovicích se postupně zastavovali cyklisté, běžci, chodci nebo koloběžkáři. Tato bonusová akce kampaně se těší oblibě čím dál víc,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Město Otrokovice je zapojeno do soutěže Do práce na kole již osmým rokem. „Pro účastníky připravujeme celou řadu akcí a snídaně na triko je jednou z nich. Jelikož lidé jezdí do práce i na 6 hodin nebo třeba končí po noční směně, býváme s občerstvením připraveni už od páté hodiny ranní. Což sice vyžaduje velmi brzké vstávání, ale jednou za rok se to dá zvládnout,“ uvedla Renáta Krystyníková z otrokovické radnice, která se na organizaci významně podílí. Občerstvení bylo nachystáno až do osmé hodiny a návštěvníci si kromě snídaně odnesli i drobné praktické předměty.
Jednou z pravidelných účastnic Do práce na kole je i starostka Hana Večerková. „Do květnové kampaně se přihlašuji pravidelně od samého začátku. Mám doma už osm triček s logem DPNK, které každým rokem v rámci registrace dostáváme. Do práce jezdím většinou na koloběžce nebo si zaběhám, a to nejen v květnu, ale pokaždé, kdy mi to pracovní povinnosti dovolí,“ uvedla Hana Večerková, která je vyznavačkou bezmotorové dopravy a milovnicí sportu.
Již nyní se připravuje další akce v pořadí. Káva na triko se v Otrokovicích uskuteční na stejném místě ve středu 26. května od 14 do 17:30 hodin. „Těšíme se na Vás! Přijďte si na výbornou kávu z místní pražírny. Můžete si dát netradičně vařenou kávu v horkém písku, a pokud budete mít zájem, můžeme si společně popovídat o cyklodopravě na území města Otrokovice,“ láká na další doprovodnou akci Renáta Krystyníková. Další významnou akcí v rámci DPNK je vyhlášení vítězů, které se uskuteční 10. června na náměstí v Otrokovicích.
Regionálními partnery snídaně na triko a káva na triko jsou společnosti Otrokolo a pražírna kávy Fiery Bean.

Seznam akcí a další informace ke kampani zde: www.dopracenakole.cz.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice