Složenky na úhradu poplatků ve Vsetíně dorazí do schránek včas

15.05.2021 12:45

VSETÍN - Finanční odbor městského úřadu bude i letos rozesílat složenky na úhradu místního poplatku za komunální odpad a poplatek ze psů. Jejich distribuce bude probíhat postupně po menších částech města a bude posunuta až na druhou polovinu května a červen.
„Podle Martiny Čermákové z finančního odboru radnice však občané, i přes pozdržení distribuce, obdrží složenku nejpozději 14 dní před splatností poplatků, která je stanovena na 30. června. Sazba poplatku za komunální odpad zůstává pro letošní rok nezměněna, tedy ve výši 600 korun za rok,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
„Poplatníci, kteří platí poplatek převodem z účtu a nepotřebují k úhradě složenku, mohou nahlásit správci poplatku e-mailovou adresu, na kterou budou v průběhu května zasílána data potřebná pro úhradu, tedy číslo účtu, variabilní symbol a částka,“ řekla Čermáková.
„Vzhledem k současným mimořádným okolnostem a stálému nebezpečí nákazy koronavirem žádáme všechny poplatníky, aby v co největší míře využívali bezhotovostní formy úhrady převodem z účtu a upřednostňovali písemný, elektronický či telefonický kontakt s pracovníky oddělení místních poplatků,“ vyzval tajemník radnice Radomír Zimek s tím, že číslo účtu a variabilní symbol k platbě jsou uvedeny na složence.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín
Foto: Archiv SNZ