Slavnostní otevření skateparku v Otrokovicích se o týden odkládá

31.07.2021 07:09

OTROKOVICE  - Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí na neděli 1. srpna bylo rozhodnuto o přesunu slavnostního otevření skateparku na Trávníkách na 8. srpna. Deštivá předpověď nedovolí uspořádat akci v plném rozsahu, proto se tato akce přesouvá.
„První sportoviště pro skateboardisty, jezdce BMX, inlajnisty, jezdce na koloběžkách, horských kolech apod. bude v Otrokovicích slavnostně otevřeno v neděli 8. srpna na Trávníkách. Součástí plánované akce bude sportovní a hudební doprovodný program,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Slavnostní otevření skateparku se uskuteční stylově konáním závodů v BMX, Scooteringu a Skatu, které pořádá v rámci této akce společnost Všeproakci.
„Celodenní událost bude zahájena již v ranních hodinách, kdy se začnou registrovat účastníci závodu. První kategorie závodu bude zahájena v 9:30 a následovat budou další kategorie. Na vítěze čeká slavnostní vyhlašování a hodnotné ceny od partnerů. V těsné blízkosti skateparku bude pro jezdce a diváky k dispozici velkostan s občerstvením. Kvalitní jídlo a pití je zabezpečeno na celý den. Konec této slavnostní události je naplánován až do večerních hodin,“ popsala mluvčí.
Nový skatepark se nachází za dopravním hřištěm a bude sloužit ke sportu a relaxaci široké veřejnosti. Otrokovickou radnici vyšla jeho výstavba přibližně na 6, 7 milionů korun. „Věřím, že toto free-timeové hřiště potěší nejen děti a mládež, ale i dospělé. Skatepark a další plánované sportoviště pumptrack vhodně doplní nabídku sportovních aktivit v našem městě. Na slavnostní otevření skateparku co nejsrdečněji zvu veřejnost. Pokud vyjde počasí, určitě si tuto akci užijeme,“ uvedla starostka města Hana Večerková. V případě, že by meteorologická předpověď hlásila nepříznivé počasí, byla by celá akce včetně závodů přeložena na neděli 8. srpna.
Na dopravním hřišti se od 10 do 15 hodin uskuteční další doprovodný program pro rodiče s dětmi v režii DDM Sluníčko. Členové Fotoklubu BESEDA Otrokovice budou na místě pořizovat fotografie a na žádost je budou moci zájemcům vytisknout. Slavnostní otevření skateparku pořádá Otrokovická BESEDA ve spolupráci s městem Otrokovice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice