Ševci neponechali nic náhodě a suverénně porazili Teplice

07.08.2021 19:51

ZLÍN – Zlínští fotbalisté ve třetím ligovém kole získali první tři body, když dnes odpoledne na vlastním hřišti porazili Teplice 3:0, zásluhou gólů Róberta Matejova, Lukáše Vraštila a Tomáše Poznara.
Utkání zahájili aktivněji hosté a dokonce se v 8, minutě dostali do slibné šance, jenže domácí obrana hrozící nebezpečí zažehnala. Ševci postupně získávali převahu, jejich aktivitu však brzdily nepřesné přihrávky a proto se do střeleckých příležitostí příliš nedostávali. Přesto se do slibné šance dostal Dramé, ale jeho střela skončila vedle teplické svatyně. V 34. minutě se domácí konečně dočkali. Po centru Dramého se po zmatku v teplické obraně dostal míč k Matejovi a ten nezaváhal – 1:0. O pět minut později mohl zvýšit na dvougólový rozdíl Poznar, jenže míč vyražený teplickým gólmanem z bezprostřední blízkosti poslal vysoko nad branku. Ještě do konce poločasu postupoval na brankáře Grigara zlínský Hrubý, ale nedokázal ho překonat.
V druhé polovině zápasu pokračoval Zlín v nátlakové hře a Severočechům toho mnoho nepovolil. Zvýšenou aktivitu dokázali Ševci přetavit v druhý gól. Na ukázkový centr Dramého si vyskočil Vraštil a hlavou poslal míč za Grigarova záda - 2:0. Domácí pak zcela ovládli hru a přišly další šance. Tři tutovky doslova zazdil Dramé, Poznarovi rozhodčí neuznali třetí gól kvůli ofsajdu (?) a pak Teplické zachránily od dalších gólů dvě nastřelené tyče. Zlínský kanonýr se ale přece jenom dočkal a v 90. minutě nedal Grigarovi šanci – 3:0.

Vlastimil Langer

Poznar střílí třetí gól. Foto: FC Fastav Zlín