Semetínský střik přilákal na pět set soutěžících hasičů

20.08.2021 11:56

SEMETÍN - Na začátku srpna se v Semetíně uskutečnil již 21. ročník hasičské pohárové soutěže Semetínský střik, organizovaný místním sborem dobrovolných hasičů.

„Dopolední část patřila kategoriím dětí, jichž se zúčastnilo celkem 44 družstev, která absolvovala požární útoky a štafety dvojic. Tato soutěž je započtena do okresní soutěže hry Plamen, které se dětské týmy účastní celoročně,“ sdělila tisková mluvčí v seinské radnice Jana Raszková. 

První místo v kategorii mladších žáků obsadil Pozděchov, druhé bylo Hutisko-Solanec a třetí Hovězí A. Ve starších žácích si pohár a ocenění za prvenství odvezla Dolní Bečva A, za druhé místo Vsetín-Rokytnice a za třetí místo Hovězí.

Odpoledne navazovala soutěž pro dospělé v požárním útoku, které se zúčastnilo celkem 12 týmů, a to v kategoriích ženy, muži a muži nad 35 let. Vítězem kategorie žen se stala Loučka, v kategorii mužů vyhrály Velké Karlovice a v kategorii mužů nad 35 let Vsetín-Rokytnice.

„Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci těchto závodů, protože připravit takovouto akci a zázemí zhruba pro 500 závodníků není jednoduché. Ještě jednou patří všem velký dík,“ vzkázali pořadatelé z SDH Semetín.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Vsetín

Foto: archiv pořadatelů