S výhodným úvěrem z městského fondu si opraví bydlení další lidé

21.09.2021 07:06

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Devatenáct dalších občanů Uherského Hradiště si za celkovou částku takřka sedmi milionů korun opraví své bydlení s úvěrem od radnice. Všichni, kteří si požádali o výhodné úvěry z městského Fondu rozvoje bydlení, splnili veškeré podmínky a zastupitelé jim k opravám dali zelenou.

„S úvěrem, který poskytuje město Uherské Hradiště, je možné si opravit nebo rekonstruovat dům nebo byt, upravit zahradu nebo rekreační objekt,“ uvedla tiskový mluvčí radnice Jan Pášma. 

„Na poskytování dotovaných úvěrů, určených na opravy a modernizaci bytového fondu ve vlastnictví fyzických a právnických osob máme v rozpočtu na letošní rok schváleno 8,1 milionu korun. V prvním pololetí jsme poskytli úvěry poskytnutí ve výši 2,8 milionu a současně je očekáváno dočerpání již dříve uzavřených smluv v hodnotě 900 tisíc korun. Do programu na toto pololetí bylo podáno 19 žádostí ve výši sedmi milionů, což je nejvíce za poslední čtyři roky,“ přiblížil starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

Od začátku nově stanovených pravidel v roce 2009 město již projednalo 391 žádostí a schválilo dotované úvěry ve výši 91,2 milionu korun.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště