Růžový parčík v Hulíně na svou první svatbu stále čeká

25.04.2021 10:35

HULÍN – Prostranství mezi Kulturním klubem a budovou Moštárny Českého zahrádkářského svazu v centru Hulína se proměnilo v atraktivní Růžový parčík. Učený je k trávení volných chvil pro celé rodiny, vhodný je také k pořádání svatebních obřadů.
„Růžový parčík tvoří tři lavičky, stejný počet elegantních železných konstrukcí a záhony růží, jak popínavých, tak keříkových. Vybudován byl po etapách. Zásadní se podařilo uskutečnit v roce 2017, kdy byly provedeny terénní úpravy a mlatové chodníky. V roce 2018 došlo k osazení laviček, umístění konstrukcí na růže a vysazení květin,“ uvedl Zdeněk Dvořák z Útvaru tajemníka MěÚ Hulín. 
„Když sečteme všechny náklady, dostaneme se k částce nepatrně převyšující půl milionu korun. Za tyto peníze se nám, alespoň dle mého názoru i mnohých dalších, které dostávám, podařilo v našem městě vybudovat další příjemné místo. Osobně se těším, až zde zažiji svatbu,“ sdělil hulínský starosta Roman Hoza, který je jedním z šesti zastupitelů města pověřených oddáváním.
První svatba se měla v Růžovém parčíku uskutečnit už v loňském roce. „Snoubenci ale nakonec změnili plány kvůli omezením souvisejícím s pandemií koronaviru. I na letošní rok je do Růžového parčíku obřad naplánován, a to na srpen. Všichni doufáme, že tentokrát to vyjde,“ prohlásila Vladimíra Obdržálková, vedoucí Odboru vnitřních věcí a matrikářka Městského úřadu v Hulíně.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Hulín