Růžová ulice v centru Uherského Hradiště dostane nový kabát

04.08.2021 08:57

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V revitalizaci městské památkové zóny pokračuje v letošním roce Uherské Hradiště. Tentokrát jsou na řadě prostory v ulici Růžová, která tvoří frekventovanou spojnici mezi Havlíčkovou a Hradební ulicí.
„Předmětem revitalizace bude rekonstrukce komunikace, která bude zahrnuta do pěší zóny, tedy bude řešena primárně pro chodce, pouze s příjezdem k nemovitostem pro zásobování ve vymezenou dobu?“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
V místě napojení na ulici Havlíčkovu na pravé straně vznikne zpevněná plocha pro umístění stojanů na kola. Na rekonstruované komunikaci z řezané dlažební kostky bude také vybudováno nové veřejné osvětlení, které zde v současné době úplně chybí.
„Stav komunikace už dlouhodobě není takový, jak by se u ulice v samém srdci města předpokládalo. Ačkoliv jsme čekali na vyhlášení vhodného dotačního projektu, nakonec jsme se rozhodli, že již nebudeme otálet a k rekonstrukci přistoupíme plně z vlastních prostředků,“ popisuje místostarosta Jaroslav Zatloukal. Město tak za revitalizaci zaplatí více jak 4,5 mil. Kč včetně DPH.
Předpokládaný termín realizace stavby je od září do konce letošního roku. „Po ulici Šromova, která si také nedávno prošla změnou, chceme i dále pokračovat v úpravách v centru města. S Růžovou ulicí začneme po Slavnostech vína a otevřených památek a na příští rok je v plánu rekonstrukce ulic Prostřední a Mlýnská,“ doplnil starosta města Stanislav Blaha.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště