Rozsvícení vánočního stromu zahájí adventní čas v Kroměříži

30.10.2021 11:51

KROMĚŘÍŽ - Nejtypičtější symbol Vánoc – vánoční strom – se na Velkém náměstí rozsvítí ve čtvrtek 25. listopadu. „Bez stromu plného ozdob a světel na náměstí si Vánoce, a především předvánoční čas nedokážeme asi nikdo představit. Je symbolem blížících se svátků, nadcházející vánoční pohody a adventního času určeného k rozjímání a přípravám nejkrásnějších svátků v roce,“ řekla místostarostka Daniela Hebnarová.
V Kroměříži se vánoční strom a výzdoba centra města každoročně rozsvěcí ještě před první adventní nedělí a tento významný okamžik doprovází adventní jarmark s programem určeným malým i velkým návštěvníkům. Letošní program začne v 15 hodin koncertem pěveckého souboru Soukromé základní umělecké školy D-Music Kroměříž, následovat bude taneční vystoupení Klubu sportovního tance Swing – Dance Power a poté budou své umění prezentovat žáci Základní umělecké školy Kroměříž.
„V 16.30 hodin přijde na řadu vrchol programu – slavnostní rozsvícení vánočního stromu, kterého se ujme starosta města Jaroslav Němec. Pro ty, kteří se na Velkém náměstí zdrží déle, je připravená v 16.40 hodin vánoční písničková show Vánoce s Míjou a v 18 hodin koncert Standy Hložka s kapelou SH - BAND, který program uzavře,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
„Na Velkém náměstí se bude konat ve čtvrtek 25. a v pátek 26. listopadu adventní jarmark, kde prodejci nabídnou zájemcům vánoční a adventní zboží, dárky, ozdoby, svíčky a samozřejmě také bohaté občerstvení, punče, svařáky a další dobroty, které návštěvníky uvedou do adventní nálady,“ doplnil Pavel Sedláček, ředitel Domu kultury v Kroměříži, který akci připravuje.
Předvánoční program v Kroměříži bude pokračovat vánočními trhy s názvem Šťastné a veselé, které se na Velkém náměstí budou konat od 10. do 22. prosince.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž