Rožnovští zastupitelé schválili dar rybářům ve výši sto tisíc korun

23.04.2021 07:43

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zastupitelé města schválili jednomyslně finanční dar rybářům ve výši 100 tisíc korun. „V souvislosti s otrávením řeky Bečvy, které se stalo v září loňského roku, se tak město Rožnov pod Radhoštěm připojilo k dalším municipalitám s finanční pomocí,“ informovala tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Na transparentní účet rybářů se schází prostředky na obnovu toku a jeho zarybnění, rybářům ale stále chybí peníze na úhradu faktur za likvidaci škod. Finanční dar města v hodnotě 100 tisíc korun bude určen právě Českému svazu rybářů, tak aby z těchto peněz mohli pokrýt náklady, které vznikly právě při likvidaci škod.
„S představiteli Českého rybářského svazu jsme probírali, jaká finanční výpomoc by pro ně byla nejvhodnější. V současné době je to právě finanční dar na dofinancování nákladů, které vznikly při likvidaci mrtvých ryb nebo činnost dobrovolníků. Rybáři vyjádřili poděkování městu už dopředu, když jsme konzultovali smlouvu,“ doplnila místostarostka Kristýna Kosová.
Náklady se vyšplhaly na částku 500 tisíc Kč na likvidaci ryb v kafilérii a vyčíslení částky na provádění prací při zásahu přesáhly 250 tisíc korun.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZ