Rožnovský trh na Masarykově náměstí nahradí chybějící tradiční jarmarky

20.05.2021 07:11

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pátek 21. a v sobotu 22. května se na Masarykově náměstí v Rožnově pod Radhoštěm uskuteční Rožnovský trh.
„Tradiční jarmarky byly kvůli pandemické situaci v loňském i letošním roce zrušeny a tento trh v menším formátu je náhradní variantou. Součástí trhu bude přes 50 stánků s prodejem pestré nabídky zboží, ovšem stále je nutné dodržovat všechna epidemiologická opatření. Návštěvníci se tak nedočkají doprovodného programu,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
T-klub kulturní agentura se však rozhodla najít alternativní variantu a vrátit tak lidem možnost nakoupit si tradiční výrobky domů. Rožnovský trh je dvoudenní akce, která bude čistě prodejní. V sortimentu nabízeného zboží nebude chybět ručně potištěný textil, přírodní kosmetika, sýry, ovocná vína, květinové dekorace, uzeniny, perníčky a mnoho dalšího,“ popsal Pavel Jakubík, dramaturg T-klub kulturní agentury. Rožnovský trh bude probíhat v pátek 21. května od 9 – 17 hodin a poté v sobotu od 9 – 13 hodin.
Trh bude probíhat za aktuálně platných epidemických opatření, což jsou například dvoumetrové rozestupy mezi stánky, jedna osoba na 15 m² a nádoby s dezinfekčními prostředky u každého stánku. Návštěvníci se nedočkají hudebního programu a také zde nebude prodáváno jídlo a pití určené k okamžité spotřebě.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm