Rožnovská radnice obnovila herní prvky na dětském hřišti na Záhumení

27.06.2021 07:48

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dětské hřiště v ulici Boženy Němcové na Záhumení dostalo novou podobu. „Občané si v rámci ankety zvolili, jaké herní prvky na dětském hřišti chtějí, a dle jejich požadavků bylo obnoveno. Nové dětské hřiště bylo financováno částkou 400 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.   

V polovině března mohli obyvatelé města hlasovat v anketě o nové podobě dětského hřiště v ulici Boženy Němcové na Záhumení. Zvolená byla varianta s pískovištěm se zakrytím, lezeckou soustavou s žebříky, skluzavkou a dalšími herními prvky. Aktuálně je již hřiště plně v provozu a děti jej mohou plně využívat. Celková cena za nové dětské hřiště byla 400 tisíc korun, herní prvky byly vyčísleny na 300 tisíc korun a stavební práce včetně mobiliáře na 100 tisíc korun.
„Jsem rád, že jsme při volbě podoby hřiště dali možnost rozhodnout lidem, kteří tuto plochu budou navštěvovat nejvíce a jejich děti budou hřiště využívat. Věřím, že jsou zvoleny prvky, které nejen podpoří fyzickou aktivitu, ale také herní prvky, které budou pomáhat rozvíjet dovednosti dětí. Přeji dětem, ať se jim hřiště líbí a zároveň žádám všechny ostatní, aby se chovali ohleduplně a na hřišti udržovali pořádek,“ doplnil místostarosta Jan Kučera. I v roce 2022 je v plánu v rozpočtu města alokovat finanční prostředky na obnovu dalších dětských hřišť.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm