Rožnov pod Radhoštěm poskytne jižní Moravě finanční i materiální pomoc

30.06.2021 16:49

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – O poskytnutí peněžní a materiální pomoci do oblastí, které byly zasaženy v minulém týdnu živelnou pohromou, rozhodli ve středu 30. června rožnovští radní na mimořádném zasedání.
„Peněžitá pomoc ve výši 20 tisíc korun bude převedena na transparentní účet Jihomoravského kraje, materiální pomoc ve formě dřeva poté poputuje do obce Mikulčice,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková
 „Chceme pomoci. Ve středu, jsme na mimořádné radě města schválili darování částky ve výši 20 tisíc Kč na účet Jihomoravského kraje. Je to maximální částka, kterou může rada města schválit na jednoho dárce. Dále jsme připraveni poslat další dary dle dalšího vývoje. Kromě finančního daru Rada schválila hmotný dar přes městskou lesní společnost. A to 35 kubických metrů kulatiny, která po pořezání poputuje do obce Mikulčice, které jsou jedny z nejvíce zasažených oblastí. Děkuji Městským lesům, Rožnovské farnosti a pile Oly Divina ze Zubří,“ doplnil starosta města Radim Holiš.
Peněžitý dar bude převeden na transparentní účet v rámci finanční sbírky na pomoc obcím zasaženým tornádem. Přispívat je možné například přímo na transparentní účet Jihomoravského kraje a na účet Diecézní charity Brno.
Pokud chcete nabídnout dobrovolnickou pomoc, Jihomoravský kraj zřídil krizovou linku 800 129 921, nebo kontaktní e-mail: dobrovolnici@jmk.cz. Linka je v provozu nepřetržitě, o víkendu od 8.00 do 22.00 hodin.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Foto: Archiv SNZ