Roman Paulus, Vinař roku Kadrnka i grilování s muzikou: Velké Karlovice čeká nabitý gastro víkend

05.10.2023 07:28

VELKÉ KARLOVICE – Nadcházející víkend bude v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích ve znamení gastronomických zážitků. Návštěvníci se mohou těšit na slavnostní ukončení grilovací sezóny na terase hotelu Horal, kurz pečení valašských frgálů a chystají se i dva degustační večery pro milovníky zážitkové gastronomie. Ty jsou již prakticky vyprodané.

„V pátek 6. října nás čeká večer ve společnosti Vinaře roku 2022 Jindřicha Kadrnky. Ten společně s šéfkuchařem Spa hotelu Lanterna Pavolem Pikulákem uvede nové podzimní menu zážitkové restaurace Vyhlídka, které je snoubeno právě s víny Kadrnka a zůstane v nabídce až do konce roku. V sobotu 7. října pak do Lanterny zavítá kuchařská legenda, michelinský šéfkuchař Roman Paulus, jenž pro sobotní Galavečer připraví menu o pěti chodech. O obě akce byl velký zájem, zaplnily se během krátké chvíle. Nyní na každý z večerů zbývají dvě volná místa, takže je prakticky vyprodáno,“ řekl ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Roman Paulus se do Resortu Valachy vrací po devíti letech. V roce 2014 zde byl hostem Karlovského gastrofestivalu a připravoval ve Spa hotelu Lanterna Michelinskou galavečeři. Mimo své domovské Bistro Paulus v Olomouci přitom v dnešní době vyjíždí zcela výjimečně. „Hostuji maximálně dvakrát třikrát do roka. Na Velké Karlovice moc rád vzpomínám. Byl to jeden z mých prvních výjezdů, které jsem měl možnost zažít, navíc v krásném prostředí. Už se na Lanternu velice těším,“ dodal Roman Paulus.

„V sobotu 7. a neděli 8. října se navíc na terase hotelu Horal chystá Ukončení grilovací sezóny. Kuchaři vybrali nejúspěšnější grilované speciality končící sezóny, které budou připravovat po oba dny od 11:30 do 16 hodin, mj. srnčí cheeseburger, filírovanou telecí kýtu nebo špíz z vepřové panenky a krůtích prsou. Po oba dny atmosféru zpestří živá hudba – v sobotu Pavla Sivíková s Ivanem Klímou, v neděli heligonkáři z Kysuc Katka a dedko Kubačákovci, připraven bude i zábavný program pro děti. Tečkou za gastro víkendem bude v neděli 8. října kurz pečení valašských frgálů v hotelu Galik, i na něj zbývají poslední volná místa,“ informovala o dalším programu Martina Žáčková, tisková mluvčí Resortu Valachy.

Zajímavé akce chystá Resort Valachy i na nadcházející víkendy. V sobotu 14. října se uskuteční u hotelu Galik tradiční Podzimní kouzlení se stezkou odvahy pro rodiny s dětmi, o týden později běžecký závod Běhej Valachy pro dospělé i děti. Ve čtvrtek 16. listopadu bude v hotelu Lanterna tradiční degustační večer Noc bílých lanýžů, v sobotu 18. listopadu kurz pečení valašských frgálů a příležitostně o víkendech se v Lanterně konají hudební večery.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Resort Valachy