Řidič osobního auta nepřežil srážku s vlakem

25.07.2024 07:27

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM -  Z dosud nezjištěných příčin vjel ve středu 24. července po 17. hodině v Rožnově pod Radhoštěm do cesty osobního vlaku řidič osobního automobilu. Při srážce utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.
„K nehodě došlo v blízkosti ulice Zuberská. Čtyřicetiletý řidič osobního vozidla značky Volkswagen z doposud nezjištěných příčin nerespektoval světelná a zvuková výstražná znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na přejezd, kde se střetl s právě projíždějícím osobním vlakem. Na následky zranění řidič zemřel,“ uvedl Eadomír Šiška, policejní mluvčí.
„Ihned po oznámení na místo vyjely všechny složky IZS včetně profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a hasičů města Rožnov pod Radhoštěm. Hasiči zajistili místo nehody a havarované vozidlo zabezpečili proti vzniku požáru. Ve vlaku cestovalo celkem 12 osob včetně jednoho dítěte. Hasiči všem pomohli bezpečně vystoupit,“ doplnila Lucie Javoříková, tisková muvčí HZS Zlínského kraje.

Na místo nehody se dostavili drážní hasiči, kteří si převzali velení.  Doprava na železnici byla v místě události na několik hodin zastavena. Přesnou příčinu a okolnosti této nehody šetří vsetínští kriminalisté společně s dopravními policisty.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie a HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody: HZS Zlínského kraje