Rekonstrukce otrokovického koupaliště začala podle plánu

08.09.2021 11:27

OTROKOVICE - Konec letních prázdnin, začátek rekonstrukce. Takový byl časový plán s obnovou Městského koupaliště Otrokovice, a ten je dodržen. „Práce jsou zahájeny a příští rok budou moci návštěvníci využívat nové brouzdaliště, brodítka, skluzavky a další novinky. Pokud tomu počasí nezabrání, koncem května 2022 bude koupaliště zrenovováno,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Návštěvnost koupaliště je každoročně vysoká. Oblíbenosti dodává zejména pěkný areál, který je zasazen do krásného přírodního prostředí, vyhřívané bazény a příznivé vstupné. Nyní k jeho atraktivitě přispěje i obnova.
„Veškerá bazénová technologie bude umístěna pod zemí. V této souvislosti se bude řešit i nový vodovod, kanalizace a silnoproudé rozvody,“ popsala Dita Doleželová z odboru rozvoje města práce, které nebudou návštěvníkům viditelné. Rodiče s malými dětmi ocení nové brouzdaliště a brodítka, starší děti nové skluzavky a dospělí mohou využívat upravené plochy k odpočinku.
„Oprava Městského koupaliště Otrokovice byla vyčíslena na 19,6 milionů korun a bude hrazena z městského rozpočtu. Jelikož stavba přechází do roku 2022, část výdajů je vyčleněna v letošním rozpočtu a investiční výdaje pro rok 2022 budou nárokovány v návrhu rozpočtu pro rok 2022,“ vysvětlila starostka Hana Večerková způsob financování oprav.
V prvních týdnech po rekonstrukci bude spuštěn zkušební provoz a od začátku hlavní letní sezony 2022 bude koupaliště v novém kabátě sloužit všem návštěvníkům.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice