Radnice spouští pro občany projekt Náš VALMEZ

15.02.2021 09:25

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Od pondělí 1. března chce radnice spustit projekt participativního rozpočtu Náš VALMEZ. Občané v rámci něj budou sami podávat návrhy na realizaci zajímavých nápadů a zapojí se tak do rozvoje města a jeho místních částí. „Částku dva miliony korun schválili valašskomeziříčští zastupitelé jako výdaj rozpočtu na rok 2022 za účelem realizace projektů participativního rozpočtu,“ řekl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Naším cílem je vtáhnout občany ještě více do dění ve Valašském Meziříčí a nabídnout jim možnost, spolupodílet se na projektech zlepšujících život v našem městě. Právě k tomu má sloužit projekt participativního rozpočtu Náš VALMEZ,“ uvedl starosta Robert Stržínek. „Spustit jsme jej chtěli už loni, ale znemožnil nám to nástup pandemie koronaviru. Projekt jsme proto přesunuli na letošní rok. Věřím, že občané využijí možnost podílet se na rozvoji našeho města a předloží zajímavé návrhy,“ dodal starosta.
Radnice bude jednotlivé návrhy veřejnosti přijímat od 1. března do konce května. „Následně zkontrolujeme  jejich realizovatelnost. Od poloviny září do konce října pak budou sami občané vybírat, které z projektů město Valašské Meziříčí v roce 2022 realizuje a stanou se tak součástí veřejného prostoru,“ nastínil harmonogram tajemník Josef Matocha.
Podrobné informace včetně podmínek, které je nezbytné splnit pro podání návrhu, naleznou občané Valašského Meziříčí a jeho místních částí nejpozději od 1. března na webových stránkách www.nasvalmez.cz a také v březnovém vydání Zpravodaje.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Vlalašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ