Radnice připravila tematické prohlídky Uherského Hradiště

24.06.2021 07:40

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště ve spolupráci s Městským informačním centrem - Regionem Slovácko i v letošním roce připravilo oblíbené tematické prohlídky města s průvodcem. Rezervace prohlídek bude spuštěna 1. července.

„Sraz účastníků všech prohlídek je před Městským informačním centrem, Masarykovo nám. 21 v 16.00  Sraz účastníků říjnových prohlídek je před hřbitovem v Mařaticích v 16.00 hodin. Účast je zdarma, avšak z kapacitních důvodů je nutná rezervace pomocí formuláře na www.uherske-hradiste.cz/rezervace-prohlidek/. Bližší informace Vám poskytnou v Městském informačním centru Uherské Hradiště (mic@uherske-hradiste.cz, tel. 572 525 525),“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Královským městem Uherské Hradiště opět provází historička Blanka Rašticová. V rámci prohlídek bude nutno dodržovat aktuálně nařízená opatření v souvislosti s onemocněním covid-19. V této souvislosti může dojít ke změnám v konání prohlídek.
„Pro účast na komentované prohlídce musí být splněna alespoň jedna z následujících podmínek: absolvování PCR testu v posledních 7 dnech, absolvování POC testu v posledních 72 hodinách, mít laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19, které není starší jak 180 dní, mít alespoň 22 dnů po první dávce vakcíny, přičemž mezi podáním první a druhé dávky nesmí uplynout víc  než 90 dnů a od druhé dávky více než 9 měsíců, u jednodávkové vakcíny musí od očkování uplynout alespoň 14 dní, ale ne více než 9 měsíců,“ zdůraznil tiskový mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště