Radnice pokřtí kalendář na příští rok, kmotry budou starosta, režisér i herec

29.08.2021 14:42

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice pokřtí nástěnný kalendář na příští rok. Stane se tak v Klubu Starý pivovar ve středu 1. září v 18:30.
„Součástí programu bude i projekce snímku Barokní velmož. Kmotry kalendáře nazvaného Kroměříž – Historická perla Moravy budou režisér a scénárista filmu Theodor Mojžíš, herec zlínského divadla Rostislav Marek a starosta Jaroslav Němec,“ informoval tiskový mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Autorem kalendáře je fotograf a grafik městského úřadu Luděk Ovesný. „Tvoří ho třináct černobílých fotografií, zajímavých pohledů na naše krásné město Kroměříž. Snažil jsem se nabídnout obyvatelům i návštěvníkům města jiný pohled na Kroměříž, než na jaký jsou zvyklí,“ uvedl Ovesný.

Kalendář se bude prodávat na slavnostním křtu, poté bude k dostání v Turistickém informačním centru na Velkém náměstí. „Po sérii kalendářů zachycujících historickou Kroměříž či kalendáři představujícím Kroměříž z ptačí perspektivy přicházíme s novým pojetím. Věřím, že Kroměřížany zaujme,“ dodal starosta Jaroslav Němec.

Program slavnostního křtu zahájí v 18:30 hudební vystoupení Marka Soldána. O půl hodiny později trio kmotrů kalendář představí. Po dalším hudebním vstupu Marka Soldána bude v 20 hodin následovat projekce filmu Barokní velmož.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž