Radnice buduje chybějící chodník ve Zborovské ulici

29.08.2024 10:19

KROMĚŘÍŽ - Město dokončuje stavbu nového chodníku v ulici Zborovská. Jedná se o asi 130 metrů dlouhý úsek, který chodcům umožní bezpečný průchod do sousední Skopalíkovy ulice. „V této části Zborovské ulice chodník chyběl a lidé tak museli chodit po silnici, což bylo zejména pro starší občany a pro maminky s malými dětmi nepříjemné. Novým chodníkem, o který občané usilovali neúspěšně již v minulém volebním období, tyto problémy vyřešíme,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.
Nový chodník je napojen na stávající chodníky ve zmíněné Skopalíkově ulici na jedné a na chodníky okolo bytových domů v ulici Zborovská na druhé straně. „O stavbu chodníku se stará společnost Kroměřížské technické služby (KTS), náklady činí zhruba 830 tisíc korun,“ řekl místostarosta a jednatel KTS Karel Holík.
Město již loni ve Zborovské ulici rekonstruovalo asi 280 metrů dlouhý chodník, který byl ve špatném stavu. V lokalitě navíc plánuje další úpravy, díky kterým by se zde měl zvýšit počet parkovacích míst.
„V tomto volebním období bylo postaveno již několik chodníků v místech, kudy občané chodili, ale po trávě. Kromě Zborovské nový chodník už lidem slouží v ulici Lutopecká, nový je i chodník v Postoupkách poblíž sportovního a společenského areálu. Aktuálně stavbaři budují nový chodník v ulici Obvodová. Kromě stavby nových město také opravuje chodníky stávající,“ sdělil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž