Radio Kroměříž zůstalo jediným regionálním rádiem ve Zlínském kraji

13.06.2021 10:33

KROMĚŘÍŽ – Na začátku června ukončila regionální vysílání v kraji další dvě rádia, která přešla pod tzv. síť rádií. Řízena jsou z Prahy, některá dokonce ze zahraničí. Radio Kroměříž tak zůstalo jediným čistě regionálním rádiem ve Zlínském kraji.

„Je to škoda, všechny licence pro rozhlasové vysílání se vždy vydávaly na základě přínosu pro dané území, na druhou stranu výhoda pro Radio Kroměříž, které je nyní ve Zlínském kraji jediné rádio, které vysílá čistě regionální obsah, včetně regionální hudby a to doslova každou hodinu,“ uvedl za Radio Kroměříž Mirek Karásek.

Důležitá zpráva je to především pro reklamní partnery, zejména pak pro ty, co sídlí ve Zlínském kraji a chtějí tak inzerovat o svých službách, výrobcích a činnostech. Reklama v Radiu Kroměříž zůstává cílená na dané území, efektivní a hlavně na regionální úrovni, což ocení zejména posluchači, kteří žijí, pracují, nebo tráví svůj volný čas ve Zlínském kraji.

„Děkujeme, že nás podporujete a prezentujete se v jediném čistě regionálním rádiu. Jsme firma, která vznikla v Kroměříži a působí v celém Zlínském kraji. V Radiu Kroměříž si obsah vysílání tvoříme sami, a to i dle preferencí posluchačů, kteří právě regionální cílení velmi oceňují. Tady na Moravě je silná posluchačská základna, která už z principu vysílání z hlavního města bojkotuje“, doplnil Mirek Karásek. 

Radio Kroměříž každou hodinu přináší ucelené zpravodajství ze Zlínského kraje, zejména pak z Kroměříže, Zlína, Uherského Hradiště a širokého okolí. Denně vysílá kulturní pozvánky, tipy na výlety – ryze cestovatelský pořad ze Zlínského kraje, regionální soutěže, témata a reportáže, osobně přeje oslavencům, rozdává vstupenky na ty nejlepší regionální kulturní akce nebo filmy. Do vysílání se mohou zapojit i sami posluchači formou diskuze k tématu dne na sociálních sítích. Názory posluchačů jsou reflektovány v průběhu celého dne do vysílání, které je díky tomu živé, pestré a neustále aktuální.

Radio Kroměříž vysílá na 103,3 FM v Kroměříži, na 107,0 FM ve Zlíně a okolí a na Uherskohradišťsku na 88,2 FM. Radio Kroměříž si ale bez problému pustíte kdekoliv přes webové stránky www.radioKromeriz.cz - www.radiokromeriz.cz/player.php
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Radio Kroměříž