Radio Kroměříž spustilo ve spolupráci s turistickými oblastmi Zlínského kraje unikátní cestovatelský pořad

01.05.2021 15:04

KROMĚŘÍŽ - Od 26. 4. 2021 mohou posluchači Radia Kroměříž každý týden získat zajímavé tipy na výlety a procházky přímo z turistických regionů Zlínského kraje – Zlínsko-Luhačovicko, Valašsko, Slovácko a Kroměřížsko.
„Tento pořad je unikátní tím, že tipy, jak trávit volný čas ve Zlínském kraji, jsou prověřené pracovníky a lidmi z regionů, kteří se věnují podpoře domácího turismu v jednotlivých oblastech ve spolupráci se všemi subjekty cestovního ruchu. Každý týden získají posluchači tři nové nápady na výlety a to jak ve vysílání, tak na webu Radia Kroměříž, kde mohou nahlédnout na fotografie z míst nebo získat podrobnější informace ke konkrétní trase,“ uvedl za Radio Kroměříž Mirek Karásek.
Tímto pořadem Radio Kroměříž plní funkci čistě regionálního rádia, které podporuje regionální produkty. Na žádném jiném celorepublikovém rádiu se obdobný pořad nevyskytuje, jedná se tak o „rádiový – cestovatelský“ unikát.
Do konce června budou každý týden odvysílány vždy tři nové výlety, od července do srpna pak pět nových výletů týdně, a to každý všední den s víkendovou reprízou. Pořad je koncipován tak, že v jednotlivých týdnech je představena vždy jedna konkrétní oblast.
První týden startuje oblast Zlínsko-Luhačovicko. „Spolupracujeme s místními obyvateli, milovníky procházek a vášnivými objevovateli. Díky těmto ‚lokálním výletníkům‘ se nám daří mapovat zajímavá, více či méně známá místa v okolí baťovského Zlína, lázeňských Luhačovic nebo také v dechberoucí přírodě Bílých Karpat a Vizovických vrchů,“ řekla manažerka destinační společnosti Zlínsko-Luhačovicko Jana Pastyříková.
 „Další oblast Slovácko je známé především díky folkloru, tradicím, vinařství zejména v návaznosti na stěžejní eventy během celého roku, kam patří fašank, jízdy králů, hody, slavnosti vína, poutě a další. Fenoménem je Baťův kanál a na oblibě stále stoupá cykloturistika. Přesto je zde mnoho míst, která rozhodně stojí za to objevit a navštívit a nudit se rozhodně nebudete ani vy, ani děti. Možností najdete na Slovácku bezpočet, stačí se nechat inspirovat, jako třeba v pořadu Radia Kroměříž,“ sdělila Lenka Durďáková z Regionu Slovácko.
„Své trumfy má připraveno i Valašsko jako region s osobitou kulturou, tradicemi, úžasnou architekturou, vyhlášenou pohostinností i kuchyní či nabídkou prvotřídních služeb. Horské prostředí Javorníků a Beskyd vytváří ideální podmínky pro zimní i letní dovolenou plnou skvělých zážitků, odpočinku a relaxace. Tipů na výlety na Valašsku je nespočet, proto se snažíme posluchačům rádia Kroměříž přiblížit i méně známá místa, aby si Valašsko užili sportovci, milovníci dobrého jídla, folkloru, ale i ti, kteří ocení tipy na zajímavé kulturní akce či turistické a přírodní skvosty,“ přiblížila  Martina Hovořáková za Destinační společnost Valašsko.
V pořadu poznají posluchači také Kroměříž a neméně zajímavé okolí. „Domníváme se, že prověřených tipů na známá i neznámá místa na Kroměřížsku není nikdy dost, a proto je naší snahou přinášet turistům, ale i lidem, žijícím v našem regionu, stále nové podněty, jak trávit volný čas, ať už zde žijí nebo přijedou do kraje na dovolenou. Kroměřížsko je oblast, která vyniká množstvím kulturně – historických památek světového formátu, jako je např. komplex UNESCO Kroměříž, barokní hřbitov ve Střílkách či židovský odkaz v Holešově. Návštěvníci regionu si ale mohou užít i aktivního odpočinku na kole nebo pěšky v přírodě Hostýnských vrchů a Chřibů, které jsou protkány množstvím turistických tras a atraktivit,“ uzavřela Alena Horáková za turistickou oblast Kroměřížsko.
Cestovatelský pořad Objevujte Zlínsko a Luhačovicko / Valašsko / Slovácko / Kroměřížsko se bude na Radiu Kroměříž vysílat až do konce roku 2021. Tyto oblasti jsou součástí Východní Moravy, turistického regionu Zlínského kraje, jehož propagaci napříč republikou a směrem do zahraničí zajišťuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Činnost krajského a oblastního destinačního managementu je podporována Zlínským krajem.

Radio Kroměříž naladíte prakticky v celém Zlínském kraji. Vysílá na 103,3 FM v Kroměříži, na 107,0 FM ve Zlíně a okolí a na Uherskohradišťsku na 88,2 FM. Radio Kroměříž si ale bez problému pustíte kdekoliv před webové stránky www.radioKromeriz.cz - www.radiokromeriz.cz/player.php
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Archiv SNZ