Radima Holiše ve funkci starosty Rožnova p. Radhoštěm vystřídá Jiří Pavlica

24.08.2021 11:12

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vedení radnice v Rožnově pod Radhoštěm má hotový návrh menšinové koalice.  Na červnovém zasedání zastupitelstva města oznámili rezignaci místostarosta Jan Kučera a radní Martin Drápal i jejich odstoupení od koaliční smlouvy, která byla uzavřena mezi politickými subjekty Nezávislí Rožnováci, Zdravý Rožnov a hnutí ANO.

„Během letních měsíců hledaly politické strany Zdravý Rožnov a hnutí ANO řešení vzniklé situace. Výsledkem je nový návrh menšinové koalice a také návrh nového starosty. Stávajícího starostu Radima Holiše, který je zároveň hejtmanem Zlínského kraje, nahradí na plný úvazek Jiří Pavlica, který je aktuálně v pozici zastupitele města za hnutí ANO. O schválení zmíněného návrhu proběhne hlasování na zasedání zastupitelstva města 14. září,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Hlavní změnou, která by měla nastat na podzim letošního roku, je změna starosty města. Dosavadního starostu Radima Holiše, který je zároveň hejtmanem Zlínského kraje, nahradí na plný úvazek Jiří Pavlica, zastupitel města za stranu hnutí ANO.
„Předávám místo starosty člověku, kterému věřím. Jsem rád, že to bude zrovna Jiří Pavlica, jelikož je velmi pracovitý a vím, že bude chtít dotáhnout projekty, na kterých jsme dlouhá léta pracovali, do úspěšného konce. Budu jej plně podporovat z role hejtmana Zlínského kraje a budu mu vždy, když to bude potřeba, nápomocný. Má mou plnou důvěru,“ vyjádřil se Radim Holiš.

„Po minulém zastupitelstvu jsme si společně se Zdravým Rožnovem garantovali vůli dále spolupracovat a dotáhnout rozpracované projekty do konce volebního období. Zároveň jsem souhlasil s pozicí starosty a můžu garantovat, že se této funkci budu věnovat na plný úvazek. Je to pro mne velká osobní výzva a věřím, že ten zbývající rok do voleb úspěšně dotáhneme,“ řekl Jiří Pavlica.

„Na zastupitelstvo jdeme s žádostí o důvěru menšinové koalici ANO a Zdravý Rožnov. V rolích místostarostů zůstávám já a kolega Jiří Melcher. Zároveň máme dohodnutou podporu z řad opozičních zastupitelů,“ popsala situaci místostarostka Kristýna Kosová.

Tento návrh bude předložen na zasedání zastupitelstva města, zda bude odhlasován a nabyde tak platnosti se rozhodne 14. září.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ