Projekt Vsetín pro rodinu je v republice nejlepší

25.09.2021 07:03

VSETÍN - Město Vsetín získalo 1. místo v soutěži Obec přátelská rodině, kdy se svým projektem Vsetín pro rodinu porazilo města jako je Praha, Brno nebo Ostrava. „Místostarostka Simona Hlaváčová převzala 16. září ve Valdštejnském paláci ocenění a šek v hodnotě 817 930 korun z rukou ministryně Jany Maláčové a současně prezentovala realizaci projektu, jehož součástí je zřízení webové stránky www.prorodinu.mestovsetin.cz, kde jsou zveřejněny všechny aktivity vítězného projektu,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

 „Vsetín, to je jedna velká rodina, jejíž součástí jsou senioři, aktivní maminky s dětmi, rodiče, žáci, prostě my všichni v mnoha rolích, které nám život přináší. Právě tyto role chceme projektem naplnit a pomoci vylepšit aktivním rodinám s dětmi život ve městě, a to hned v několika oblastech,“ představila projekt Vsetín pro rodinu místostarostka Simona Hlaváčová, která má prorodinnou politiku na Vsetíně ve své kompetenci. „Součástí projektu je zřízení také webové stránky www.prorodinu.mestovsetin.cz, kde jsou kromě aktivit pro naše rodiny zveřejněny články z již realizovaných akcí nebo třeba rady pro rodiče či pedagogy od uznávaných odborníků,“ dodala místostarostka.

 V rámci projektu plánuje Vsetín obnovu stávajících a vznik nových míst pro rodiny s malými dětmi, pořádá společné akce pro pěstouny, na podporu zdravého pohybového systému a připravuje další aktivity ve spolupráci s Rodinným a mateřským centrem Sluníčko. V půjčovnách Masarykovy veřejné knihovny budou nově vybaveny dětské koutky s cílem zajistit pro děti příjemný a bezpečný prostor a dostatečné zázemí pro jejich aktivity.

 „Za úspěch našeho projektu Vsetín pro rodinu musím poděkovat celému týmu pracovníků Odboru sociálních věcí vsetínské radnice, ale i partnerům, tedy Masarykově veřejné knihovně a Rodinnému a mateřskému centru Sluníčko. Těší mě, že jsme naplnili slova ze známé písničky ´My jsme Valaši jedna rodina´ a realizujeme spolu smysluplný projekt, na který se nám podařilo získat více než 800 tisíc korun,“ sdělila při přebírání ocenění a šeku v zaplněném Valdštejnském paláci místostarostka Simona Hlaváčová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín