Přípravná třída ve Valašských Kloboukách přijímá přihlášky v dubnu

14.03.2021 07:51

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Děti s odkladem školní docházky se budou moci i v příštím školním roce chystat na opravdový školní start v přípravné třídě. Základní škola Valašské Klobouky pokračuje v nastaveném modelu a od září 2021 s přípravnou třídou opět počítá. „Přihlášky bude možné podávat od 1. do 30. dubna. Rodiče mohou načerpat potřebné informace na schůzce, která se uskuteční online formou ve čtvrtek 18. března v 16 hodin,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
„Přípravná třída je určená dětem s odkladem školní docházky a také dětem, které šesté narozeniny oslaví v období od září do prosince příslušného školního roku. Navštěvovat ji mohou i děti z okolí, které budou poté nastupovat do první třídy v jiné základní škole,“ představila Ivana Sedláková, statutární zástupce ředitele.
„Třída nabízí ideální podmínky pro rozvoj dětí díky užšímu kolektivu a individuálnímu přístupu k potřebám malých předškoláků. Děti pracují v podnětném prostředí a formou hry i vzdělávacích aktivit si osvojují dovednosti a znalosti, které budou v první třídě potřebovat,“ dodala Sedláková.
Vzdělávání v přípravné třídě je bezplatné a je považováno za plnění povinné předškolní docházky. Děti pracují ve vybavené učebně s interaktivní tabulí a rozmanitými didaktickými pomůckami, navíc zdarma obdrží pomůcky pro výtvarnou výchovu i grafomotoriku. „Zdravá školní jídelna zajišťuje ranní svačinky i obědy. Děti mohou docházet do školní družiny a využívat rad školní logopedky. Podobně jako starší školáci se účastní kulturních a sportovních akcí, výletů a dalších aktivit pořádaných školou,“ přiblížila Lenka Zvonková.
„K přihlášení dítěte do přípravné třídy by si měli rodiče zajistit doporučení školského poradenského zařízení a odevzdat je společně s přihláškou a dokumenty potřebnými k odkladu školní docházky,“ sdělila Věra Baloušková, zástupkyně pro 1. stupeň.

Vlastimilo Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky