Primátor Jiří Korec jednal s organizátory zrušeného Truck srazu Zlín

21.08.2021 11:32

ZLÍN - Letošní ročník Truck srazu Zlín byl zrušen. Primátor Jiří Korec se v pátek 20. srpna setkal ve večerních hodinách s organizátory akce.
„Hlavním důvodem zrušení víkendové motoristické akce je, že pořadatelé akce podali prostřednictvím společnosti, která měla zprostředkovat potřebná povolení, žádost o toto povolení pozdě a navíc nekompletní,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer. 
„Bohužel úředníci stavebního úřadu, který je státní správou a volení zástupci tedy nemají žádnou pravomoc ovlivňovat jejich práci, nestihli žádost vypořádat v takovém termínu, aby stihlo rozhodnutí o povolení nabýt právní moci, na které je potřeba pět dní,“ popsal primátor Jiří Korec.
Setkání obou stran probíhalo věcně, konstruktivně a v korektním duchu. „Zrušení akce mě velmi mrzí, považuji ji jako velmi dobrou, oblíbenou a přínosnou pro město Zlín. Proto jsem se setkal s organizátory, abychom se dohodli na podpoře této akce ze strany města, abychom v budoucnu předešli podobným případům,“ dodal primátor Korec.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Magistrát města Zlína