Příjem návrhů do projektu Náš VALMEZ pokračuje

17.04.2021 15:13

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Do konce května trvá podávání návrhů v rámci letošního premiérového ročníku participativního rozpočtu Náš VALMEZ. Zastupitelé vyčlenili v rozpočtu na rok 2022 celkem dva miliony korun, které poslouží k realizaci vítězných návrhů v rámci projektu participativního rozpočtu Náš VALMEZ.

„Občané, kteří mají zajímavý nápad na zvelebení či rozvoj Valašského Meziříčí a jeho místních částí, mohou jednoduše vyplnit formulář na www.nasvalmez.cz, splnit několik pravidel a navrhnout projekt až do půl milionu,“ informoval tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikušš.
„Zatím jsme obdrželi 11 návrhů, mezi jinými například na výstavbu lezecké stěny či workoutového hřiště, ale také venkovní hru s pokladem nebo výsadbu stromové aleje,“ vypočítal starosta Robert Stržínek. „Lidé mají pro zasílání návrhů čas až do 31. května, poté posoudíme realizovatelnost jednotlivých projektů a občané budou sami vybírat vítěze,“ pokračoval starosta.
Cílem projektu participativního rozpočtu Nás VALMEZ je vtáhnout občany do rozhodování o podobě veřejného prostranství ve Valašském Meziříčí. „Podrobná pravidla pro navrhování a podávání projektů naleznou zájemci na www.nasvalmez.cz. Pokud si s něčím neví rady, mohou se obracet přímo na kolegyni Michaelu Pernickou na e-mailumichaela.pernicka@muvalmez.cznebo telefonu 602 544 283,“ dodal Daniel Šulák z oddělení rozvoje města.

Návrh lze podat elektronicky na webové stránce www.nasvalmez.cz nebo vyplnit tištěný formulář a doručit jej na adresu: Městský úřad Valašské Meziříčí, Soudní 1221, oddělení rozvoje města, či osobně do Turistického informačního centra na zadním nádvoří zámku Žerotínů. Tiskopisy jsou k dispozici na stránkách www.nasvalmez.cz.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Foto: Archiv SNZ