Přibude žáků ve školách – přibudou školní spoje MHD ve Zlíně

09.05.2021 10:07

ZLÍN - Počty žáků, kteří prezenčně docházejí do školy, se od pondělí 10. května zvýší. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice na to bude reagovat zvýšením počtu školních spojů MHD.
„V návaznosti na rozvolňování protiepidemických opatření a zvyšující se počty žáků, kteří budou denně docházet nebo dojíždět do škol, posílí také Dopravní společnost Zlín – Otrokovice přepravní kapacitu spojů MHD.K dosud provozovaným účelovým školním spojům, které slouží v pracovních dnech převážně k přepravě žáků do škol nebo k jejich přepravě do místa bydliště po skončení vyučování, přibudou od pondělí 10. května některé další školní spoje,“ uvedl tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.
„Přizpůsobujeme rozsah MHD poptávce ze strany cestujících, aby se všichni pohodlně dostali do cíle svých cest. Jestliže se postupně obnovuje školní docházka, přidáváme do jízdních řádů také další školní spoje,“ řekl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.
Na nově zaváděné školní spoje budou cestující upozorněni vývěskami na zastávkách.
Běžný provoz MHD ve Zlíně a Otrokovicích bude zatím v pracovních dnech veden i nadále podle jízdních řádů s letním omezením (snížení přepravní kapacity asi o 10 procent proti běžným jízdním řádům pro pracovní dny). Ve vozidlech MHD již není blokován prostor v blízkosti kabiny řidiče ani nejbližší sedadlo, platí také možnost prodeje jízdenek u řidičů. Do vozidel MHD je však nadále dovoleno nastupovat všemi dveřmi po celý den a na všech zastávkách.

Vlastimil Langer

Zdroj: Dopravní společnost Zlín – Otrokovice

Foto: Archiv SNZ