Při požáru domu v Žeranovicích se zranil jeden člověk

12.08.2020 09:18

ŽERANOVICE – K požáru rodinného domu v Žeranovicích na Kroměřížsku vyjížděli v úterý 11. srpna odpoledne profesionální a dobrovolní hasiči z okolních obcí. Při požáru se zranila jedna osoba, kterou ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby. Přesnou příčinu vzniku události a výši škody zjišťuje vyšetřovatel hasičů.olešova, Žeranovic, Fryštáku a Rackové.
„Krátce před půl třetí odpoledne přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru rodinného domu v obci Žeranovice. K události byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Holešov, dobrovolné jednotky obcí Žeranovice, Holešov, Fryšták a Racková, a na místo vyjel i velící důstojník směny ze Zlína,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Hasiči zjistili, že plameny zachvátily jednu místnost domu, využívaného pro uskladnění materiálu a rozšířily se i na střechu a přilehlé hospodářské stavení. Proto okamžitě nasadili čtyři útočné proudy a požár postupně lokalizovali.
„Po odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace hasiči rozebírali střešní konstrukce a dohašovali skrytá ohniska. V 17:08 hodin velitel zásahu ohlásil celková likvidaci události a místo předal na dohlídku místní jednotce,“ dodal Pavel Řezníček.

Vlastimil Langer
Zdroj: HZS Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ