Při hašení požáru bytu v Zubří naši hasiči osobu bez známek života

29.04.2020 16:30

ZUBŘÍ -  Osobu bez známek života nalezli dnes časně ráno hasiči, kteří likvidovali požár bytu v Zubří na Vsetínsku. Dokázali ji ale resuscitovat a předat záchranářům.  Příčinu vzniku události šetří policie a vyšetřovatel hasičů.

„Informaci o požáru v Zubří přijalo krajské operační středisko HZS kraje krátce po půl šesté ráno. K události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm,“ informoval dnes Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 

Po příjezdu jednotek a prvotním průzkumu velitel zásahu potvrdil, že se jedná o požár kuchyně bytu ve třetím podlaží několikapatrového domu.

„Hasiči na pokyn velitele násilně vstoupili do zasaženého bytu, v němž nalezli osobu bez známek života. Podařilo se jim ji úspěšně resuscitovat a do příjezdu zdravotnické záchranné služby jí podávali kyslík,“ sdělil mluvčí hasičů.

„V silně zakouřeném bytě hasiči požár lokalizovali v dýchací technice krátce před půl sedmou. Kvůli možnému rozšíření požáru hasiči násilně vstoupili také do jednoho bytu ve vyšším patře. Plameny poškodily i vodovodní potrubí ve stupačkách a několik spodních bytů bylo navíc vytopeno,“ popsal Pavel Řezníček.
Krátce před sedmou hodinou ráno ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru, místo bylo předáno policii a vyšetřovateli hasičů, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události i výši způsobených škod.

Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ