Přes 60 lidí se zapojilo do dobrovolnické akce Ukliďme kousek Rožnova

13.05.2021 07:03

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Více než 60 dobrovolníků z Rožnova a blízkého okolí se zapojilo do akce Ukliďme kousek Rožnova.
„Účastnily se především rodiny, které úklid okolí pojaly jako rodinnou aktivitu, ale ruku k dílu přidalo také mnoho mladších ročníků. Aktivně se zapojily i maminky dětí, které uklidily prostory okolo obchodního centra Láz, kde se nachází komunitní centrum Puntík. To by se mělo v nejbližších týdnech slavnostně otevřít, jelikož z epidemiologických důvodů nebylo možné provoz centra od začátku letošního roku oficiálně spustit,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
„Musím říct, že zapojení veřejnosti bylo opravdu různorodé, jenom z městského úřadu nás bylo 30 a byla to zajímavá forma teambuildingu. Do úklidu se pustili také zaměstnanci střediska volného času, kteří si vybrali lokalitu přes les Pod Skalkou až k hotelu Energetik. Tady stojí za zmínku unikátní nálezy, které do přírody určitě nepatří. Dobrovolníci našli například mikrovlnou troubu, klávesnici, staré hračky nebo boty. Všechny tyto kousky patří do sběrného dvoru, ne do přírody,“ řekla koodinátorka Zdravého města Iveta Dorotíková.
Do společného úklidu se zapojily také mateřské a základní školy, a to konkrétně MŠ Koryčanské paseky, MŠ Montessori NA VLNĚ a MŠ Klubko. Okolí řeky Bečvy uklidili poté žáci ZŠ Tyršovo nábřeží. V rámci slosování o ceny mohli zúčastnění vyhrát poukázky do knihkupectví, pastelky, křídy nebo švihadla.  Akce byla další z aktivit v rámci činnosti Místní agendy 21 a Zdravého města Rožnov pod Radhoštěm.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm