Přes 4,5 milionu poskytne radnice na podporu mládežnického sportu

30.04.2024 12:08

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Fotbalisté, hokejisté, kanoisté, atleti, házenkáři, šachisti a další zástupci sportovních klubů a oddílů pracujících s mládeží obdrží finanční dotace od města Valašského Meziříčí. Informaci sdělil Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
Tradiční žádosti o dotace schválili radní a zastupitelé města. „Podpora sportování mládeže patří ve Valašském Meziříčí k našim jednoznačným prioritám. Proto také pravidelně rozdělujeme přímé dotace v oblasti mládežnického sportu. Letos se bavíme o souhrnné částce převyšující 4,5 milionu korun,“ uvedl místostarosta Petr Nachtmann a pokračoval: „Mám radost, že se nám daří každý rok dotaci na podporu mládežnického sportu navyšovat. Je to rozhodně správná cesta, jež vede k aktivnímu sportování našich dětí, což je zvlášť v dnešní době velmi důležité.“
Mezi žadateli jsou například Tělovýchovná jednota, Sportovní klub mládeže nebo Volejbalový klub Valašské Meziříčí. „Výše dotace se liší podle počtu dětí, které v oddíle sportují. Finance pak využijí například na nákup vybavení či cesty na zápasy a soutěže,“ doplnil místostarosta Nachtmann.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZK