Přechod na letní čas se dotkne tří nočních spojů MHD

26.03.2021 14:36

ZLÍN - Mírným zpožděním tří nočních spojů se projeví přechod zimního času na letní čas v noci ze soboty na neděli 28. března 2021. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice se snaží, aby dopad změny času na cestující byl co nejmenší.
„Zimní čas se změní v neděli 28. března, kdy se ve dvě hodiny ráno posunou ručičky hodin o 60 minut dopředu, tedy na tři hodiny. Spoj linky 8, který má pravidelný odjezd ve 2.58 ze zastávky Jižní Svahy-Kocanda, vyjede až ve 3.00 hodin letního času a bude na své trase dvě minuty opožděn,“ uvedl tiskový mluvčí dopravní společnosti Vojtěch Cekota.
Spoj linky 70, který má pravidelný odjezd ze zastávky Otrokovice-Štěrkoviště ve 2.54 hodin, vyjede v neděli 28. března také až ve 3.00 hodin letního času a bude na své trase šest minut opožděn. Tento spoj směřuje do Zlína k Baťově nemocnici. Spoj trolejbusové linky 2 ve 2.51 od Baťovy nemocnice odjede až ve 3.00 a bude na své trase opožděn o devět minut.
„Palubní počítače ve vozidlech MHD se při změně času přestaví automaticky. Čas se přepne také na označovačích jízdenek, na LCD obrazovkách ve vozidlech a na elektronických informačních panelech jízdních řádů na zastávkách,“ dodal Vojtěch Cekota.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Dopravní společnost Zlín – Otrokovice