Požár v Hřivínově Újezdě značně poničil rodinný dům

17.08.2024 12:38

HŘIVÍNŮV ÚJEZD – Škodu za několik milionů korun způsobil v pátek 16. srpna požár rodinného domu na samotě v katastru obce Hřivínův Újezd na Zlínsku. Na jeho likvidaci se od půl třetí odpoledne podílelo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Nikdo nebyl zraněn.
„Při příjezdu prvních jednotek byl již požár v plném rozsahu. Hasiči začali s hasebními pracemi za pomocí čtyř proudů vody z vnějšku i zevnitř objektu. Pro potřebu dodávky vody a s tím spojené povolání dalších jednotek, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místo se dostavil i územní řídicí důstojník, který převzal velení zásahu,“ informoval David Martinec z HZS Zlínského kraje.
Velitel zásahu povolal i dronovou službu pro lepší přehled situace i pro potřeby vyšetřovatele příčin vzniku požáru. „Hasiči vynesli z objektu propanbutanovou láhev, kterou následně ochlazovali vodou. Bylo podezření, že se v objektu nachází osoba, což se naštěstí nepotvrdilo. Před čtvrtou hodinou byla ohlášena lokalizace požáru. Pět minut po půl šesté odpoledne velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru,“ oznámil David Martinec.
Příčina vzniku požáru je ve společném šetření vyšetřovatele hasičů a Policie ČR.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje