Požár seníku v Záhorovicích hasilo pět jednotek hasičů

01.01.2021 15:17

ZÁHOROVICE - V ranních hodinách Nového roku hořel v obci Záhorovice v na Uherskohradišťsku seník. Nikdo nebyl zraněn, předběžná škoda je vyčíslena na 600 tisíc korun.
„Požár seníku v areálu zemědělského družstva v Záhorovicích byl hasičům ohlášen v 05:26 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů z požárních stanic Slavičín a Uherský Brod a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bánov, Záhorovice a Bojkovice. K hasebnímu zásahu vyjeli hasiči s šesti automobilovými cisternami a jedním velitelským automobilem,“ sdělil dnes Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Při příjezdu na místo požáru byl objekt celý v plamenech. Hasiči průzkumem zjistili, že v přízemním objektu je uskladněno seno, dřevo, zrní a zemědělské stroje. „K ochlazování konstrukcí sousedního objektu a k hašení nasadili několik proudů vody. Voda k hašení doplňovali z venkovního hydrantu v obci Záhorovice. Po domluvě s majitelem seníku byl uskladněný materiál vyvážen malým nakladačem mimo hořící objekt,“ popsal průběh záchranných prací Žemlička.
Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Šetření požáru bude pokračovat se psem pro vyhledávání akcelerantů hoření v sobotu po vychladnutí požářiště. Na místě zůstává na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje