Poslední etapa rekonstrukce I/35 v Rožnově začne v polovině března

22.02.2021 12:39

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Třetí a zároveň poslední etapa rekonstrukce, která bude probíhat v úseku od křižovatky U Janíků až ke knihovně, začne v polovině března 2021.
„Začátek rekonstrukce posledního úseku, který je nejkratší ze všech (cca 300 metrů), je naplánovaný na 15. března. Vše však záleží na meteorologických podmínkách. Nejzazší termín je 1. dubna.,“ uvedl Petr Kubáček, odpovědná za realizaci stavby, PORR a.s.
„Celkově by rekonstrukce úseku měla trvat osm týdnů, uzavírka je plánovaná na čtyři týdny pro každý jízdní pruh. Pro řidiče automobilů však přichází změna. Po celou dobu rekonstrukce se bude projíždět stavbou jen jednosměrně, a to směrem od Valašského Meziříčí, opačný směr bude poté veden objízdnou trasou,“ sdělila tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
„Hlavním cílem setkání bylo zvolit objízdnou trasu pro autobusy a domluvit se na řešení vyhovující všem stranám. Zkoušeli jsme v praxi, zda autobusy v plánovaných variantách odbočí a projedou. To se v jedné z verzí, a to konkrétně v náhradní trase vedené přes ulici Palackého a Pionýrskou nepovedlo. Reálná se nakonec ukázala druhá varianta objízdné trasy a to přes ul. Bezručovu a ul. 5 května. V ulici Bezručova dojde v době uzavírky k zjezdnosměrnění provozu od I/35 pravděpodobně po odbočku k Brillovce,“ dodal místostarosta města Jan Kučera.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm