Poradna pro rodinu s dětmi ve Vsetíně zvyšuje kapacity mediace díky grantu Nadace MONETA Clementia

22.07.2024 08:56

VSETÍN - Poradna pro rodinu oznamuje zvýšení kapacity služby mediace. Toto rozšíření je možné díky získání grantu od Nadace MONETA Clementia, který umožnil vyškolení nového mediátora.
„Od roku 2012 poskytuje Poradna pro rodinu odborné poradenství v oblastech práva, financí a psychologické podpory. Mediace pomáhá rodinám  nastavit pravidla např. při péči o děti nebo pomáhá předcházet eskalaci konfliktů a přispívá k jejím řešením. V období od 1. ledna 2023 do 30. září 2023 byla poskytnuta mediace pro 22 klientů (rodin),“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
„Mediace je efektivní metodou řešení rodinných sporů, která umožňuje rodičům dosáhnout praktických a reálných dohod. Díky grantu bude možné nabídnou t více hodin mediace a poskytnout klientům rychlejší pomoc,“ dodala Šárka Vaculíková, vedoucí Poradny pro rodinu. Nově vyškolený mediátor přispívá ke snížení čekací doby na první mediaci.
Rozšíření kapacit mediace přinese pozitivní změny pro rodiny na Vsetínsku a umožní lepší zvládání náročných životních situací.
Informace o Poradně pro rodinu a jejích službách naleznete na webu Azylového domu pro matky s dětmi ZDE
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín