Popíjení alkoholu na louce se zvrhlo ve vandalství

14.06.2020 13:40

ZLÍN – Strážníci zlínské městské policie zasahovali v týdnu u popíjení alkoholu skupinkou mladých lidí na louce nedaleko sídliště Jižní Svahy.
Louka mezi sídlištěm a místní částí Vršava s krásným výhledem na východní část Zlína se stala velmi navštěvovanou v době „post karanténní“, kdy v čase uzavřených restaurací a hospod přilákala nezvykle velké množství lidí.
„Pikniky pod širým nebem se bohužel mnohdy zvrhly v nemístné popíjení alkoholických nápojů a louka zůstala znečištěna značným množstvím láhví a obalů od potravin. Není tak divu, že Městská policie Zlín (MPZ) přijala více podnětů, jak od místních obyvatel, tak i od pejskařů, kteří toto prostranství mohou využívat k venčení psů bez použití vodítka,“ informoval zástupce ředitele MPZ Pavel Janík.
Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek 11. června v podvečer, kdy se na louce čtyřčlenná skupinka mladých lidí věnovala konzumaci alkoholu. Jeden z mladíků přitom také odhazoval plastové i skleněné láhve do okolí, a tak na místo kolem půl osmé dorazila hlídka MP Zlín.
„Strážníci zjistili, že se jedná o dvě děvčata a dva chlapce ve věku 16 až 18 let. Následné orientační vyšetření prokázalo, že mladistvá je pod vlivem alkoholu, který ji podal přítomný plnoletý kamarád a další plnoletá kamarádka. Orientační vyšetření u mladíka, který odkopával a házel láhve po louce, prokázalo více než jednu promili alkoholu v organizmu,“ konstatoval Pavel Janík.
Po uklizení způsobeného znečištění předali strážníci mladistvou dívku zákonnému zástupci, protiprávním jednáním plnoletých účastníků této party se bude dále zabývat správní orgán. 
Vlastimil Langer
Zdroj: MP Zlín
Ilustrační foto: Archiv KNZ