Pohotový svědek pomohl k dopadení pachatele vloupání

09.08.2024 11:15

MALENOVICE  - Oznámení od náhodného svědka přispělo k dopadení pachatele krádeže, k níž došlo v pondělí 5. srpna v místní části Malenovice. Čtvrthodinu po jedenácté přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín prostřednictvím linky 156 telefonickou výzvu od muže, který upozornil na vloupání do provozovny zdejší trafiky. Na místo tak okamžitě zamířila jak hlídka z místního okrsku, tak i motorizované posily z centra města.
„Ačkoliv první hlídka dorazila na místo činu za pouhé čtyři minuty, po pachateli se tou dobou již slehla zem. Následně strážníci zjistili, že se mělo jednat dokonce o dva muže, kteří se dovnitř dostali přes rozbitou výlohu. S ohledem na podezření ze spáchání trestného činu krádeže byly proto další kroky koordinovány s Policií ČR a hlídky MP Zlín zahájily pátrání,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele zlínské městské policie.
Strážníci stálého operačního centra MP Zlín také využívali kamery městského dohlížecího systému a přibližně po 20 minutách zaznamenali pohyb osoby, jež odpovídala popisu možného pachatele.
„Na místo tak nasměřovali nejbližší hlídku, která zjistila, že se jedná o 23letého muže ze Zlína. Ten se vzápětí přiznal ke své spoluúčasti na vloupání a vydal odcizené věci, které měl při sobě. Strážníci ho tedy omezili na osobní svobodě, a poté předali Policii ČR k dalším úkonům trestního řízení,“ dodal Pavel Janík.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín