Pohádka Červený střevíček zahájí letošní program Letního kina v Hulíně

27.06.2021 11:53

HULÍN – Pohádkou Červený střevíček a 7 statečných zahajuje Letní kino v Hulíně letošní program. Promítání se uskuteční v pátek 2. července ve 21.30 a zvaní jsou velcí i malí návštěvníci.

Příznivý vývoj pandemie koronaviru dává naději, že i letošní sezona Letního kina se uskuteční bez výraznějších omezení. „Podařilo se nám zajistit celou řadu atraktivních filmů mnoha žánrů. Přijít k nám bude možné na rodinné snímky, dramata, pohádky či filmy ze současnosti, na českou i zahraniční produkci. Věříme, že k nám zavítá spousta diváků a že budou ze zážitků v Letním kině nadšení, tak jak tomu bylo i v předchozích letech,“ prohlásila Jarmila Zakravačová, ředitelka Městského kulturního centra Hulín, které Letní kino provozuje. 
„Letní kino je skvěle připravené, za to zaslouží pracovníci MKC velké poděkování. Zbývá jen věřit, že promítání filmů bude fandit i počasí a že nám dá pokoj i ten koronavirus,“  vzkázal Roman Hoza, starosta Hulína.

Červencový program nabídne devět filmů a jeden koncert, v pátek 23. července vystoupí v areálu Letního kina kapela Monkey Business. „Nabídka na srpen se ještě tvoří, zveřejněná bude v průběhu nadcházejících týdnů. Opět se počítá s koncertem, 12. srpna zahraje kapela Divokej Bill, děti se už nyní mohou těšit na 29. srpna, kdy se uskuteční populární dětské představení Štístko a Poupěnka,“ poznamenal Zdeněk Dvořáj z Útvaru tajemníka MěÚ Hulín.  

Letní kino má v Hulíně tradici už od roku 1965. Vstupné na filmy, pokud distributor filmů neurčí jinak, je pro letošní rok90 korun.  Návštěvníci si mohou zapůjčit deky a zakoupit občerstvení. Informace o programu a další aktuality lze nalézt na webových stránkách www.mkchulin.cz, nebo na facebookovém profilu MKC Hulín. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Hulín